Hillerød Kræmmermarked var i det gavmilde hjørne, da markedet åbnede torsdag eftermiddag. Der var nemlig penge til både Healthy Kids Academy i Hillerød, der er et nyt tilbud til børn, der kæmper med vægten, og Drabantgarden.

Kræmmermarkedet plejer hvert år at støtte en god sag. Markedet har i årenes løb støttet blandt andre Alzheimerforeningen, hospitalsklovnene, Kræftens Bekæmpelse, et lokalt fodboldhold og mange andre gode formål, og i år var turen så kommet til Healthy Kids Academy Hillerød og Drabantgarden.

Efter at Dorte Meldgaard (K), havde erklæret markedet for åbent, kaldte hun Lotte Søjborg, som er direktør og initiativtager til foreningen Healthy Kids Academy Hillerød, på scenen for at overrække hende en check på 10.000 kroner fra Hillerød Kræmmermarked.

“Healthy Kids Academy har hjulpet flere hundrede børn gennem et 10-ugers dagstilbud med fokus på motion, skole og kost med stor succes. Derfor vil jeg gerne overrække Healthy Kids Academy og Lotte Søjborg – som er direktør og initiativtager til foreningen – dette års kræmmerpris. Lotte, du har kæmpet en utrættelig kamp for at få mange med på idéen fra start – også en række vigtige sponsorer – og det er du lykkedes med, fordi du brænder så meget for projektet. Du og Healthy Kids Academy har gjort en stor indsats for de mange børn, der oplever at deres vægt påvirker dem negativt både i skole, i deres sociale liv og i deres generelle trivsel, og vi håber I fortsætter med det fine projekt, som betyder så meget for så mange”, sagde borgmesteren, inden hun overrakte de 10.000 kroner fra kræmmermarkedet til foreningen.

Hillerød Kræmmermarked har i år valgt at støtte en sag mere – nemlig Drabantgarden, der står og mangler penge til nye dragter. Claus Andreassen, der er formand for Hillerød Kræmmermarked, kaldte derfor Drabantgardens formand, Ole Christiansen, på scenen for at overrække ham en check på 14.000 kroner, der rækker til to nye dragter.

Uklar fremtid

Marken på Smørkildevej, som Hillerød Kræmmermarked har været afholdt på i 35 år, skal bruges til noget andet i forbindelse med byggeriet af det nye hospital. Det er endnu ikke lykkedes Hillerød Kræmmermarked og Hillerød Kommune at finde en ny grund til markedet, og som det ser ud lige nu, så finder det sidste kræmmermarked sted næste år, altså i 2018.

“Kræmmermarkedet er en god tradition for rigtig mange mennesker. Og som mange af jer nok ved, så er fremtiden for kræmmermarkedet endnu lidt uklar. Men vi er her nu, og vi er her også næste år. Så foreløbig synes jeg bare, vi skal nyde de næste dage her og glæde os over den fest, der er foran os og de mange penge, der nu bliver samlet ind til Hillerøds foreninger”, sagde borgmesteren blandt andet i sin åbningstale.

“Hillerød Kræmmermarked er endnu et godt eksempel på, at vi er rigtig gode til at gøre ting sammen i Hillerød. Kræmmermarkedet drives af frivillige på tværs af foreninger i hele kommunen, som hjælper til på markedet for at støtte de lokale foreninger. Rigtig mange frivillige har været i gang længe før i dag. Mange hundrede frivillige har forberedt sig til kræmmermarkedet i flere uger – og nogle endda i flere måneder”, lød det fra borgmesteren, inden hun erklærede Hillerød Kræmmermarked 2017 for åbent.