Så er Hillerød Kræmmermarked i fuld gang. Vi slog dørene op torsdag, og man skulle næsten tro, at vi havde en direkte forbindelse til vejrguderne.

Præcis klokken 16, da markedspladsen åbnede, begyndte solen at skinne over Hillerød. Det var traditionen tro Hillerøds borgmester, Dorte Meldgaard, der holdt den officielle åbningstale på scenen på Kræmmertorvet.

Klik ind på vores Facebook-side og se stemningsbilleder fra åbningsdagen her

“Endnu engang har vores mange lokale ildsjæle lagt hundredevis af timer i at stable denne folkefest på benene. I de kommende dage vil mange tusinde mennesker lægge vejen forbi markerne her. Gøre en god – eller måske mindre god – handel i en bod. Høre noget god musik. Møde venner og bekendte. Sætte sig i et telt og nyde stemningen, måske lidt at spise. Ja, alt det, der hører sig til ved et godt marked”, sagde borgmesteren blandt andet i sin tale.

Overskuddet fra Hillerød Kræmmermarked går til de mange lokale foreninger, der hjælper til på markedet. Enten ved at udføre en masse praktisk arbejde, have en stand, et telt eller en madbod, holde styr på parkeringspladsen, sætte plakater op og meget, meget mere. Hillerød Kræmmermarked drives udelukkende af frivillige kræfter, og hele formålet med kræmmermarkedet er, at give en ekstra indtjening til de lokale foreninger.

“Tusind tak til alle jer frivillige, der hvert år lægger så mange kræfter i kræmmermarkedet. Tusind tak, fordi I giver så mange mennesker en god weekend, både i og udenfor Hillerød. Tusind tak, fordi I giver så mange foreninger mulighed for at lave noget godt og værdifuldt børne- og ungdomsarbejde. Det er meget beundringsværdigt, det I gør”, sagde Dorte Meldgaard i sin tale.

Vi fortsætter helt til på søndag klokken 18.