Hvorfor bruger vi egentlig vores krop så lidt, når vi er til eksempelvis gudstjeneste, bryllup eller dåb i kirken? Hvorfor klapper vi aldrig, og hvorfor skal vi bare sidde ned og være musestille?

Det er nogle af de spørgsmål, som den lokale præst Anja Worsøe Reiff og Master Fatman, der blandt andet er kunstner, sanger, tv-vært og instruktør, vil forsøge at finde svar på, når der er kræmmergudstjeneste på Hillerød Kræmmermarked fredag den 2. september klokken 15.

Både Anja Worsøe Reiff og Master Fatman er tilhængere af mere ‘kropslighed’ i den danske kirke.

“Vi bevæger os jo ikke særlig meget, når vi er i kirke. Vi danser ikke men sidder typisk bare og lytter, og det synes jeg er lidt ærgerligt. I det gamle testamente står der blandt andet “Pris ham med pauke og dans”, så det inviterer jo ligefrem til mere kropsligt nærvær i kirken”, siger Anja Worsøe Reiff, der har arbejdet meget med dans i kirken og blandt andet har planer om at arrangere specielle dansegudstjenester.

Master Fatman, der i virkeligheden hedder Morten Mabunda Lindberg, er gift med en kvinde fra Mozambique. På rejser til det afrikanske land har han deltaget i lokale gudstjenester, hvor det at danse, klappe og synge med er helt normalt. Og han kunne godt tænke sig, at kirken og kirkegængere herhjemme tog nogle af de traditioner til sig.

Master Fatman er indbegrebet af god karma og positiv energi, og sammen med Anja Worsøe Reiff er han altså vært for en noget anderledes gudstjeneste, når der er kræmmergudstjeneste i Vise Vers Teltet på Hillerød Kræmmermarked fredag mellem klokken 15 og 16.

Der er selvfølgelig gratis adgang, og alle er velkomne.